Sunday, May 27, 2018

Joaca table online

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (70 votes, average: 4.10 out of 5)
Loading ... Loading ...
32,700 views

Joaca table onlineJocul de table sau Backgammon este un joc pentru 2 jucatori, jucat pe o tabla de joc compusa din 24 de tringhiuri inguste (locurile pe care se aseaza piesele, numite in romana puluri). Triunghiurile sunt de culori alternante si sunt grupate in 4 zone de cate 6 triunghiuri. Zonele sunt denumite casa jucatorului si exterior, si casa adversarului si exterior. Casele si exterioarele sunt separate de o bara pe centrul tablei de joc.

Triunghiurile sunt numerotate pentru fiecare jucator incepand cu casa sa. Triunghiul cu numarul 24 este cel cu numarul 1 pentru adversar. Fiecare jucator are 15 piese de culoarea sa. Aranjamentul initial al pieselor este: 2 piese la numarul 24 pentru fiecare jucator, 5 piese la numarul 13 pentru fiecare jucator, 3 piese la numarul 8 pentru fiecare jucator si 5 piese la numarul 6 pentru fiecare jucator.

Pentru a incepe jocul, fiecare jucator arunca un singur zar. Aceasta aruncare determina in acelasi timp cine muta primul si ce mutare se va face. Daca zarurile sunt identice, atunci ambii jucatori mai dau cu zarul pana se vor da numere diferite. Jucatorul care da numarul mai mare pe zar va muta piesele sale in conformitate cu ce arata ambele zaruri. Dupa prima aruncare, jucatorii arunca cu 2 zaruri pe rand.

Jucatorul va muta piesele sale un numar de triughiuri (locuri) cate indica zarurile sale. Piesele se muta intotdeauna inainte, la un loc cu numar mai mic. Se aplica urmatoarele reguli:

1. O piesa poate fi mutata doar la un loc liber, care sa nu fie ocupat de 2 sau mai multe piese adverse.
2. Numerele celor 2 zaruri constituie mutari separate. De exemplu, daca un jucator da 3 si 5, el poate muta o piesa 5 locuri la un loc liber si alta piesa cu 3 locuri la un loc liber, sau poate muta o piesa un total de 8 locuri la un loc liber, dar doar daca locul intermediar (situat la 3 sau 5 locuri de la locul de start) este de asemenea loc liber.

Thursday, September 17, 2009, 3:56
This news item was posted in Jocuri category and has 2 Comments so far.

Va puteti abona la acest site prin RSS feed sau prin email.
abonati care citesc acest site

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Joaca table online”

  1. avatar

    Cum poti deveni un jucator de table mai bun | Table-online.com said on Friday, September 25, 2009, 4:47

    [...] este decizia corecta. Daca reusesti sa afli raspunsul corect pentru astfel de situatii jocul tau de table ti se va imbunatati [...]

  2. avatar

    table pe net said on Tuesday, December 7, 2010, 4:00

    care este punctajul la regula marti ? si ce inseamna marti tehnic ?

Leave a Reply

*